Web, Android, iOS

Taxistop.

Klant

Taxistop is een vzw die verschillende projecten realiseert die er voor zorgen dat bestaande goederen en middelen beter gebruikt worden. Hun motto is "meer doen met minder".
Taxistop beheert meerdere webplatformen zoals Carpool, Eurostop en Eventpool en was op zoek naar een partner om de Carpool en Eurostop websites te integreren in een smartphone applicatie.

Taakbeschrijving

Het project bij Taxistop begon met de ontwikkeling van enkele nieuwe webservices op basis van de bestaande toepassing en database. Deze REST-webservices werden ontwikkeld met het Zend framework.
Daarna werd gestart met de ontwikkeling van de smartphone applicaties. Deze bevatten extra functionaliteit ten opzichte van de website. Een goede analyse en goede communicatie tussen ons team en het Taxistop-team vormden daarom sleutelelementen in de ontwikkeling. Er werd zowel een Android als een iOS applicatie ontwikkeld die dezelfde functionaliteiten aanbieden.
Na een succesvolle eerste samenwerking werd besloten om de applicatie verder uit te breiden en ook daarvoor een beroep te doen op G-flux.

Showcase